Päädyimme hankkimaan australianlabradoodlen, koska se tuntui olevan mahdollinen myös allergikolle. Yhden pennun jälkeen tarvittiin seuraa pennulle ja sitten taas uudelle pennulle. Niinpä meillä onkin nyt maustetytöt; Kaneli 3,5v, Manteli 2,5 v ja Misteli 1,5v.

Koiramme ovat luonteeltaan erittäin sosiaalisia. Ne osaavat lukea mielialamme ja elävät mukana iloissa ja suruissa. Miellyttämisen tarve on vahva ja siksi uusien asioiden oppiminen käy vaivatta.

Maustetytöt ovat tuoneet elämäämme vauhtia ja uusia harrastuksia. Ne ovat hyvin aktiivisia ja osaavat kyllä kertoa kun on tylsää. Rallitoko tuo viikoittaiset treenit ja vaatii keskittymistä koirilta ja omistajalta. Koska kaikille kolmelle nenän käyttäminen on luontaista ja hauskaa, opettelimme etsimään kantarelleja ja tryffeleitä. Syksyiset sieniretket ovatkin koirien mielestä parasta mitä he tietävät!

Koirasta haaveilevalle haluaisin sanoa, että tavallista pidempi pennun odotusaika kannattaa käyttää hyödykseen selkeyttämällä itselleen, mitä koiran kanssa haluaa tehdä. Australianlabradoodle on aktiivinen koira, joka tuo todella paljon iloa ja palkitsee ruhtinaallisesti päästessään mukaan uusiin paikkoihin ja seikkailuihin.

Sessanin arvomaailma, omistautuminen ja tapa saattaa pennut uusille omistajilleen on ihailtava. Pennut saavat upean pohjan elämälleen ja omistajat aimo annoksen tietoa ja luottamusta itseensä koiran omistajana.

Perhepiirissämme miehelläni ja minulla on yhteensä kuusi aikuista lasta puolisoineen  ja yhteensä 13 lastenlasta. 

Elmon meille tulon pääsyyllinen on poikamme avovaimon samanrotuinen Remu-koira. Tämä koiraherra lämmitti sydämemme vieraillessaan satunnaisesti kotonamme ja sytytti meille koirakuumeen.

Liityimme Sessans ALD:n Facebook-ryhmään ja kohta jo jonotimmekin perheeseemme ensimmäistä karvakaveria. Elmo on hiukan ujo, ajoittain arkakin, mutta sekä ihmisten että koirien kanssa hyvin toimeentuleva koirakaveri. Elmo rakastaa uimista ja saunomista. Pehmolelut, kurkku ja marjat ovat hänen suurimpia heikkouksiaan. Välillä uskomme Elmon unohtavan sen, että hän on koira. Tosin samoin käy myös meille, etenkin silloin, kun hän katsoo kanssamme televisiosta lempiohjelmaansa Avaraa luontoa.

Elmo osallistuu kaikkiin arkisiinkin touhuihimme, kuten vaikkapa siivoukseen tai mökillä risusavottaan. Elmo on täysipainoinen perheenjäsen. Hänen sanaton ymmärryksensä, läsnäolonsa ja lohtua tuova olemuksensa ovat meille korvaamattomia. Elmon peittelemätön elämänilo ja välillä riehakaskin leikki tuovat riemua arkeemme.

Koirasta haaveilevan kannattaa miettiä omaan elämätapaansa sopivaa koiraa ja lisäksi sitä, että koira tarvitsee ihmisen aina lähelleen.

Lämpimät kiitokset Paulalle ja Stefulle heidän täydellä sydämellään tekemästä koirien kasvatustyöstä. Heidän valintansa perheellemme sopivasta koirasta osui täysin nappiin. Saimme tutustua ja nähdä koiria arkielämässä heidä kotonaan. Lisäksi meille annettiin koiran kasvatukseen tarvittavat neuvot, joiden avulla Elmosta on kasvanut kelpo koira.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, aikuinen tytär ja kaksi kotoa muuttanutta lasta kumppaneineen – sekä Elmo.

Australianlabradoodle sopii sekä ensimmäiseksi koiraksi että lapsiperheeseen. Rodun ihana luonne yhdessä allergiaystävällisyyden kanssa vaikuttivat päätökseemme valita australianlabradoodle perheeseemme.

Elmo (Sessan’s Hilivinksis) on luonteeltaan utelias, rohkea, aktiivinen ja sosiaalinen ihmisiä ja toisia koiria kohtaan. Elmo haluaa aina olla mukana perheen touhuissa. Elmon kanssa oleminen on vastannut odotuksiamme, ja jopa ylittänyt ne.

Elmo on tuonut elämäämme paljon iloa, uusia ystäviä ja koirakavereita, paljon ulkoilua, Nose Work- harrastuksen, ja vaikka mitä muuta.

Koirasta haaveilevalle haluaisimme kertoa, että koiran kanssa eläminen antaa todella paljon iloa elämäänne. Täytyy kuitenkin tiedostaa, että koira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, turkin hoitoa ja muuta huolenpitoa. Tämän kun muistaa ja on valmis huolehtimaan koiran tarpeista sen elämän ajan, on edessänne ihania koiravuosia.

Kasvattajalle haluaisin lähettää lämpöiset kiitokset! Meidän Elmo on ihan mahtava pakkaus. Allergiaoireita meille ei ole Elmosta tullut. Onneksi löysimme teidät ja saimme Elmon! Emme vaihtaisi hetkiä Elmon kanssa mihinkään.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, teini-ikäiset pojat, sekä viisivuotias koiramme Elmo.

Perheemme nuorin poika oli potenut kovaa koirakuumetta jo vuosia, mutta perheen isän allergioiden takia emme olleet harkinneet koiran hankkimista perheenjäseneksi – ennen kesää 2017. Tuolloin perheen äidin silmiin osui lehtiartikkeli australianlabradoodleista ja ajatus omasta koirasta alkoi nostaa päätään. Etsimme seuraavan syksyn aikana tietoa rodusta ja kävimme tutustumassa muutamiin australianlabradoodleihin. Vierailut sujuivat hyvin ilman allergiaoireita ja rodun edustajat hurmasivat meidät myös luonteillaan.

Camu (Sessan’s Buffalo Soldier) saapui perheeseemme keväällä 2019 tuoden mukanaan paljon iloa ja rajattoman määrän rakkautta. Camu on luonteeltaan sosiaalinen, utelias, luottavainen ja kärsivällinen mammanpoika, joka haluaa olla mukana kaikessa. Hän rakastaa pitkiä metsäretkiä, uimista, toisten koirien kanssa leikkimistä, rapsutteluja ja erilaisia nenänkäyttötehtäviä. Camu on ollut kaikkea sitä, mitä me koiralta odotimme ja enemmänkin. Kotiin on aina ihanaa tulla, kun vastassa on hymyilevä, häntää heiluttava karvakaveri.

Koirasta haaveilevalle haluamme sanoa, että oma australianlabradoodle on pidemmänkin odotusajan arvoinen.

Kasvattajille annamme suuret kiitokset mahtavasta työstä koirien parissa. Saimme teiltä paljon arvokasta tietoa pentuaikaa varten ja ennen kaikkea perheeseemme meille sopiva koiran, joka on ottanut oman paikkansa niin meidän kotisohvaltamme, jonne koiran ei pitänyt päästä, kuin sydämistämme.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, kaksi kouluikäistä poikaa sekä Camu.

Helmikuussa Mervin ja Vesan perheeseen saapui uusi jäsen. Vehnäterrieri Ponzon kaveriksi tuli australianlabradoodlen pentu Nelle. Starckin perheessä oli totuttu kahteen koiraan, joten Nelle löysi heti paikkansa perheessä.

”Nelle on valloittava persoona. Iloinen, vilkas ja ennen kaikkea lempeä”, Mervi kertoo.

Australianlabradoodlet ovat aktiivisia koiria, mikä sopii Starkeille mainiosti. Mervi suunnittelee Nellestä terapiakoiraa, ja Vesa taas haluaisi hänestä suunnistuskaverin. Hyvin ihmisten kanssa toimeen tuleva koira ei Starckien mukaan rajoita elämää, vaan avartaa sitä.

”On ihanaa, kun voi ottaa koiran huoletta mukaan ravintoloihin ja kahviloihin. Ulkomaanmatkailu voi olla hankalampaa. Jos sitä harrastaa, koiran hankkimista kannattaa harkita”, Mervi ja Vesa pohtivat.

Nelle tulee ihmisten lisäksi myös hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Perheen koiravanhus Ponzokin jaksaa vielä leikkiä pennun kanssa, vaikka terrierit voivat olla välillä ärhäköitä.

Starckien haaveissa on hankkia lähivuosina toinen australianlabradoodle. Mervi on tykästynyt erityisesti Nellen kermanväriseen fleece -tyyppiseen turkkiin, ja haluaisi tulevalle pennulle samanlaisen.

”Kaikennäköiset karvakaverit kyllä kelpaa, sillä tärkeintä on luonne”, Mervi naurahtaa.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, kaksi tytärtä sekä koirat Ponzo ja Nelle.

Olimme aina luulleet, ettemme voi hankkia omaa koiraa allergioidan vuoksi. Saimme ystäviemme kautta kuulla australianlabradoodlesta ja kävimme tutustumassa useampaan yksilöön, ennen kuin rohkaistuimme pentujonoon. Sen myötä meille saapui oma australianlabradoodle – Koda.

Koda (Sessans’s Fides) on reipas ja utelias karvakamu, joka ei pelkää mitään ja on kaikkien kaveri. Olemme liikunnallinen ja harrastava perhe, joten Koda sopii meidän pesueeseen paremmin kuin hyvin. Hän lähtee innolla mukaan joka paikkaan ja tykkää erityisesti autolla matkustamisesta. Hän rakastaa päästessään nuuhkimaan uusia hajuja ja puuhastelemaan yhdessä kaikenlaista. Olemme käyneet jo pari pentukurssia ja agilityn pohjataitokurssin. Nyt käymme parhaillaan pentujen rally toko -kurssia. Koda oppii nopeasti kaikkea uutta ja on aina valmis uusiin seikkailuihin.

Koda on tuonut elämäämme iloa, hauskoja hetkiä ja lapsillemme taitoa kantaa vastuuta uudesta perheenjäsenestä.

Koirasta haaveilevalle haluamme sanoa, että maltti on valttia. Älä hanki koiraa hetken mielijohteesta. Varmista, että perheellä on riittävästi aikaa karvakamulle. ALD:t vaativat paljon älyllistä tekemistä ja yhdessä puuhastelua.

Terveisemme kasvattajalle: Lämmin kiitos Paula ja Stefan tästä ihanasta karvakamusta! Olemme niin onnellisia, että olemme saaneet juuri Kodan meidän iloksemme.

Perheeseemme kuuluu äiti, isä, tytöt 12 v ja 14 v sekä Koda 8kk

Etsimme pitkään rotua, joka ei allergisoisi ja jonka turkista ei irtoaisi karvaa. Löysimme australianlabradoodlen, joka sulatti sydämemme heti. Se, että saimme juuri Toton, tuntui meistä kohtalon sanelemalta.

Parempaa ja ihanampaa koiraa emme olisi voineet saada. Työskentelen yläkoulussa pienluokassa ja Toto on kanssani myös siellä. Se rakastaa työtään yli kaiken ja oppilaat rakastavat sitä. Toto on aina iloinen. Se on myös yllättävän rauhallinen pennuksi, erittäin sosiaalinen ja sopeutuvainen – fiksu koira! Välillä se viihtyy sohvaperunana mutta on tarpeen tullen innokas lenkkeilijä. Kiitämme joka päivä siitä, että Toto on meidän. Se tuo meille niin paljon iloa ja rakkautta. Hän oli meidän perheen puuttuva palanen!

Koirasta haaveilevalle haluamme sanoa, että vaikka odotusaika voi olla pitkä (meillä 9kk), niin se on jokaisen päivän arvoinen. Siinä ajassa ehtii myös kunnolla tutustumaan rotuun ja tulevaan perheenjäseneen. 

Paulalle ja Stefanille annamme täydet pisteet. He tekevät kaikkensa koirien hyvinvoinnin eteen. He antoivat todella kattavat luennot ja perehdytyksen uudesta perheenjäsenestä. Kun apua tarvitsee sitä saa nopeasti. Kiitos❤

Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista, 16 v tytär ja koiramme Toto.

Meillä oli suuri tarve saada lemmikki siitäkin huolimatta, että puolet perheemme jäsenistä on koira-allergisia. Olimme tutkineet kaikki allergisoimattomat vaihtoehdot akvaariosta alkaen, mutta niistä mikään ei tuntunut meille sopivalta. Lopulta törmäsimme netissä juttuun Paulasta, Stefanista ja heidän koiristaan. Heidän tarinansa kuulosti uskomattomalta ja se antoi meille toivoa. Lisäksi australianladradoodle vaikutti rotuna aivan täydelliseltä meille.

Koiramme Rocky on luonteeltaan hyvin lauhkea, rakastava ja ihmisläheinen. Rocky oppii helposti uusia asioita ja ihmiset ovat sen suurin rakkaus. Lajitoverit eivät niinkään kiinnosta muutamaa parasta koirakaveria lukuunottamatta. Rocky on paljon enemmän kuin mitä uskalsimme odottaa. Oma aikaisempi kokemukseni koirista liittyy lapsuudenkotini sekarotuiseen koiraan, jonka rasitteena olivat sekä metsästys- että vartiointivietti. Rockylla tällaisia ei ole, vaan se on mitä mainioin perhekoira ja kaveri.

Rocky on tuonut elämäämme valtavasti iloa, sekä uusia tuttavuuksia koirapiirien kautta. Rocky huolehtii perheenäidin liikunnasta, pitää isälle seuraa etätyöpäivinä ja ottaa vastaan teinien halipulan. Me koemme, että perheemme tarvitsi juuri tämän koiran.

Australianlabradoodle on verrattoman hyvä valinta perhe- ja seurakoiraksi. Oppivaisella ja älykkäällä koiralla on kapasiteettia vaikka mihin, joten on täysin itsestä kiinni, millaisen kaverin haluaa siitä kasvattaa. Australianlabradoodle on hyvä vaihtoehto koira-allergiselle. Pentuajan lieviä oireita lukuun ottamatta perheemme on elänyt yhdessä Rockyn kanssa ilman allergiaoireita jo yli neljä vuotta.

Kasvattajille olemme kiitollisia terveen, hyväluonteisen ja iloisen koiran saamisesta perheeseemme.

Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista ja kaksi teini-ikäistä lasta sekä koiramme Rocky.

Australianlabradoodle on luonteeltaan oppivainen, iloinen ja sosiaalinen ja se ratkaisi rotuvalintani. Myös koiran ulkonäkö viehätti. Minulla itselläni ei ole allergiaa, mutta rodun allergiaystävällisyys ei ole ollut ollenkaan haitaksi, sillä koira-allergiset ystävät voivat melko turvallisesti tulla kylään!

Pirkko (Sessan’s Cucci) on hieman arka ja varovainen, mutta kuitenkin hyvin sosiaalinen. Meille on kertynyt runsaasti sekä koira- että ihmisystäviä naapurustossa ja lenkkeillessä. On ollut ilahduttavaa huomata, kuinka hienosti ja aina tilanteeseen sopivalla tavalla Pirkko kohtaa esimerkiksi hieman äreäksi tiedetyn koiran, aran pennun tai omasta koostaan täysin poikkeavan kaverin. Mahdolliset koirien väliset jännitteet katoavat käsittämättömän hyvin! Tämä piirre yllätti positiivisesti, muuten rotu on vastannut odotuksiani täysin.

Pirkko on tuonut elämääni ilon ja onnellisuuden lisäksi uusia asioita. Tottelevaisuuskoulutuksen treenit ovat niin selkäytimessä, että onhan Pirkon kanssa perusasioita opeteltu, mutta ilon kautta! Ja onhan tuommoinen pehmoinen karvakaveri aivan ihana myös sohvalla helliteltävänä.

Tästä rodusta on moneksi. Se toimii loistavasti eri harrastuksissa, mutta sopii myös ihan seurakoiraksi. Virikkeitä tietenkin tarvitaan kuten muillakin roduilla. Turkin hoitoa ei tarvitse pelätä! Meillä mennään vuoroin Fiskarseilla, vuoroin koneella. Välillä takkuisenkin karvan alla elää kuitenkin aina sama iloinen duudeli.

Kasvattajaan olen ollut täysin tyytyväinen. Toivon heille lämpimästi jaksamista tämän hienon rodun parissa!

Perheeseemme kuuluu Pirkko-koira ja hänen emäntänsä

Meille tuli Australianlabradoodle pitkän unelmoinnin ja haaveilun jälkeen. Avopuolisoni on astmaatikko ja allerginen koirille. Pienestä pitäen olemme molemmat tahtoneet koiraa omaan perheeseen ja tämän rodun myötä unelmamme kävivät toteen. Rodun luonne ja sopivuus allergiaperheeseen toimivat pohjana valinnallemme. Olimme myytyjä ensi kohtaamisesta lähtien australianlabradoodlen kanssa ja tämän jälkeen mikään muu rotu ei tullut enää kysymykseen.

Koiramme Milo (Sessan’s Frank) vastasi kaikkia odotuksiamme ja toivomuksiamme. Meillä kotona asuu älykäs, ystävällinen, lempeä, avoin, iloinen, oppivainen ja sosiaalinen koira. Miloa kuvaillaankin usein ja pieneksi karhunpojaksi sekä lehmänhermoksi. Hän on onnellinen ja iloinen jokaisesta kohtaamastaan uudesta ihmisestä sekä koirasta. Milo toivottaa kaikki tervetulleeksi komealla puheellansa, joka on hänen tunnusmerkkinsä!

Milo on tuonut arkeemme sekä perheeseemme yhdessä toimista, ulkoilua ja uusia harrastuksia. Milo ei missään kohtaa ole rajoittanut elämäämme, vaan olemme pystyneet kokemaan uusia seikkailuja hänen kanssaan. Milo sopeutuu paikkaan kun paikkaan ja nauttii aina uusista maisemista sekä kohtaamisista. Milo on tuonut elämäämme paljon myös upeita uusia kohtaamisia sekä ystävyyssuhteita muiden australianlabradoodlen omistajien kanssa. Koemme kuuluvamme suureen ALD perheeseen.

Koirasta haaveilevalle tahtoisimme sanoa, että kannattaa tutustua rauhassa rotuun sekä kasvattajiin. Meille tärkeää oli löytää kasvattaja, jolla oli yhtäläinen näkemys kasvatuksen periaatteista. Jonotusaika kannattaa hyödyntää tutustuen rotuun, valmistautumalla niihin arjen muutoksiin, mitä pennun tulo aiheuttaa sekä luoden perheelle yhteiset pelisäännöt jo ennen pennun saapumista kotiin.

Moni perhe päästää mielellään rodusta kiinnostuneen tutustumaan omaan australianlabradoodleen ja kertoo lisää haaveilevalle rodusta. Koirista jokainen on oma yksilönsä ja useamman koirapersoonan tavattuaan voitte varmistua siitä, onko rotu oikea juuri teille. Allergiaperheiden kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa saavatko he allergiaoireita aikuisen ALD:n seurassa. Unelmat voivat käydä toteen!

Kasvattajalle tahtoisimme lähettää terveisinä suurimmat kiitokset mitä vain voimme sanoin sanoa. Milo muutti elämänlaatuamme niin paljon paremmaksi ja kaikki se työ, mitä teette pentujen eteen ennen luovutusta on aivan upeaa sekä ihailtavaa. Pentu saapuu valmiina uusiin seikkailuihin avoimin mielin ja rakkautta täynnä. Hän on saanut kasvattajalta pelkää läheisyyttä sekä oppeja ennen astumista oman perheen elämään. Pentu lähtee turvallisesti sekä luottavaisena uuteen perheeseen. Työtänne ei voi muuta kun ihailla. Olette rehellisiä sekä ammattitaitoisia. Puhutte asioista niiden oikeilla nimillä, sekä ajattelette aina ensimmäiseksi koirien ja pentujen parasta. Olette täyttä kultaa!

Perheeseemme kuuluu kaksi aikuista sekä Milo 3v.